Dit is het recept dat ik heb gebruikt;
Ingrediënten:
- 125 gram bloem
- 25 gram carobepoeder
- 65 gram kristalsuiker
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 35 ml sojaslagroom op kamertemeratuur
- 100 ml lauwwarm water (je kunt ook spa rood gebruiken, dan wordt de cake luchtiger)
- 1/2 tl citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 140 graden Celsius. Vet een bakvorm in met spray of met boter en bloem.
Zeef alle droge ingrediënten en meng deze door elkaar. Voeg vervolgens het water en de slagroom toe en meng dit tot een vrij stevig beslag (zie foto). Als het nog te droog is, voeg dan wat water toe.
Stort het beslag in de bakvorm (ik heb een vierkante vorm van 7 inch gebruikt) en zet deze in het midden van je voorverwarmde oven voor 60 minuten. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, hij moet er schoon uitkomen.
Met wat poedersuiker er overheen ziet deze cake er heerlijk uit! Hij is ook erg lekker met wat slagroom en bijvoorbeeld frambozensaus!
Groetjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten