Header

Header

zaterdag 7 februari 2015

Brood uit de broodbakmachine


Na het een hele tijd te hebben overwogen staat hij dan eindelijk bij ons in huis; een broodbakmachine. 's Ochtends wakker worden met de heerlijke geur van vers brood, een vers (en nog warm) stukje brood eten als ontbijt, heerlijk! En ook nog eens heel simpel! Hier een receptje voor tarwebrood met zonnebloempitten en lijnzaad.



Ingrediënten:
- 440 gram volkoren meel
- 10 gram lijnzaad
- een handjevol zonnebloempitten
- 3 el zonnebloem olie
- 9 gram droog gist
- 1 tl druivensuiker
- een klein snufje zout
- 250 ml water 

Bereidingswijze:
Doe het water en de olie eerst in de bakvorm van je broodbakmachine. Daar het meel, lijnzaad en zonnebloempitten bovenop.
Maak drie kuiltjes in het meel, in de ene doe je het zout, in de andere het droge gist en in de laatste de suiker. Zorg ervoor dat het zout niet in aanraking komt met het gist.

Gebruik het programma voor volkoren brood, deze duurt drie uren. Stel 'loaf size' in op 2 lb en korst op medium. Als je de avond van tevoren de bakmachine instelt, hoeft het water niet op kamertemperatuur te zijn. Als je het programma meteen laat starten wel.

De volgende ochtend zul je wakker worden met de heerlijke geur van versgebakken brood in huis! Heerlijk.

Het resultaat met dit recept is een vrij compact brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten