Header

Header

dinsdag 10 februari 2015

Gezond ontbijt; havermoutpannenkoeken met banaan en boekweit





Heerlijk vind ik het; lekker uitgebreid ontbijten. Een van mijn favoriete ontbijtrecepten is het recept voor havermoutpannenkoeken. Ik heb altijd een pot vol met zelfgemaakte pannenkoekenmix, zodat ik 's ochtends niet meer met de keukenmachine in de weer hoef!




Voor een pot vol pannenkoekenmix heb je nodig:
250 gram havermout
250 gram boekweitmeel
2 tl kaneel
1 tl zout
2 tl bakpoeder

Voor twee grote pannenkoeken of vier wat kleinere pannenkoekjes:
30 gram havermout
30 gram boekweitmeel
snufje kaneel
snufje zout
1/4 tl bakpoeder
1 hele rijpe banaan
ongeveer 70 ml soyamelk

Maal de havermout zo fijn mogelijk in een keukenmachine en voeg vervolgens de rest van de droge ingrediënten toe. Als je in een keer wat meer pannenkoekenmix hebt gemaakt, weeg dan ongeveer 70 gram hiervan af.

Prak de banaan met een vork en voeg het havermoutmengsel hierbij. Giet vervolgens al roerend de soyamelk bij het mengsel tot je een dun papje hebt.

Bak nu de pannenkoeken met wat olie aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Let op dat je het vuur niet te hoog hebt, door de banaan worden de pannenkoeken heel snel heel donker.

Eet je pannenkoeken met stroop, chocoladepasta, jam of met vers fruit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten