Header

Header

dinsdag 29 september 2015

Krokante cruesli met cranberry's en amandelen




Cruesli zelf maken is makkelijk, lekker én je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel suiker en vet je er bij in doet! Het leek me een goed idee om dit eens te proberen, omdat de meeste cruesli die in de supermarkt verkocht wordt erg veel suiker bevat. Kijk hier hoe je deze lekker krokante cruesli maakt!

In deze variant zit nog aardig wat olie, zodat je lekkere brokken krijgt. Je kunt er voor kiezen minder olie en honing te gebruiken, dan krijg je wat een lossere structuur en valt de cruesli meer uit elkaar. De fijngemalen havermout heeft een beetje een bindende rol in dit recept. Ik vind het persoonlijk heel lekker om wat dikkere brokken cruesli te eten. Kortom; je kunt heel goed variëren met de ingrediënten, het recept is heel vergevingsgezind :-P!


Ingrediënten:
- 400 gram havermout
- 100 gram pinda's
- 100 gram amandelen
- 30 gram zonnebloempitten
- 30 gram gedroogde cranberry's
- 80 ml zonnebloemolie
- 120 ml honing

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Weeg 100 gram havermout af en maal dit fijn in de keukenmachine. Hak vervolgens de pinda's en amandelen in kleinere maar nog wel grove stukjes.

Meng alle droge ingrediënten in een kom en voeg vervolgens de olie en honing toe. Meng dit weer goed en verspreid het mengsel over een grote bakplaat.

Bak het in ongeveer 15-20 minuten of tot het goudbruin is gekleurd (zie foto). Vervolgens breek je het in stukjes. Je kunt deze cruesli lang goed houden als je hem luchtdicht in een glazen pot doet, dat staat ook nog heel leuk!


Dit recept is niet notenvrij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten