Header

Header

zondag 6 september 2015

Naan van de grillpan


Dit is een leuke afwisseling voor bij de stoofpot of curry; naan! Heel gemakkelijk te bakken op de grillpan en super om de restjes lekkere saus mee van je bord te 'scheppen'. Kijk hier hoe je zo'n heerlijk broodje grillt!

Naanbrood is een indiaas brood, dat traditioneel hangend gebakken wordt waardoor er een langwerpig broodje ontstaat. Die van mij zijn gewoon rond, ik heb ze ook gewoon liggend op een grillpan gebakken. Het is een heerlijk luchtig en zacht brood door de yoghurt en melk die je erin doet en het heeft een bijzondere smaak door de komijn. Het is echt heerlijk om bij een stoofpot of bij een curry te eten. Je kunt er zo lekker de saus mee opvegen en opeten, hmmm!

Ingrediënten voor 4 grote broodjes;

- 330 gram (spelt)bloem
- 100 ml sojayoghurt
- 150 ml plantaardige melk
- 30 ml zonnebloemolie
- 4 gram droge gist
- 'kneepje' honing
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl zout


Bereidingswijze:

Als je het deeg in de broodbakmachine maakt, volg dan de instructies van je machine en gebruik het deegprogramma.

Als je het met de hand kneed; zeef de bloem en doe het in een kom, voeg het gist en het zout toe en meng dit. Doe vervolgens alle andere ingrediënten er bij en meng dit. Haal het mengsel uit de kom en kneed het op een oppervlak tot een soepel en elastisch deeg. Neem hier echt even de tijd voor, denk hierbij aan in ieder geval een kwartier.

Laat het vervolgens rijzen onder een vochtige doek en op een warme plek. Ongeveer een uur is genoeg.

Deel het deeg op in vieren, of als je kleinere broodjes wilt in meerdere delen. Maak er bolletjes van en rol deze bolletjes uit tot hele platte rondjes (zie foto). Laat de broodjes zo eventjes liggen, terwijl je de grillpan opwarmt. Ik gebruik een gietijzeren grill, omdat ik dat prettiger vind werken. Deze moet langzaam opgewarmd worden. De broodjes moeten heel heet gebakken worden. Bak de broodjes om de beurt aan elke kant 2/3 minuten. Dit doe ik een beetje op gevoel, let op dat ze niet te zwart worden, dat is echt heel vies.

Serveer de naanbroodjes warm met een stoofpot of een curry.


Succes met het maken van deze broodjes en let op dat je niet teveel maakt, want het vult echt ongelofelijk, maar je kunt niet stoppen met eten! :-P

Dit naanbrood is lactosevrij



Geen opmerkingen:

Een reactie posten