Header

Header

zondag 26 juli 2015

Krokante havermout repen


Iedereen kent het wel: dat lekkere-trek-moment rond 16:00. De neiging om te gaan snaaien is bij mij dan altijd erg groot! Een havermoutreep is dan een goede en lekkere oplossing. En ook redelijk gezond als je ze zelf maakt. Op die manier kun je controleren hoeveel suiker erin gaat en ook wat voor soort suiker je erin doet!

Deze repen heb ik gezoet met agavesiroop en honing. Je kunt ook banaan gebruiken, maar dan worden ze niet krokant en dat vind ik nou juist zo lekker aan dit soort repen. Er zit een gedeelte agavesiroop in, omdat de honing die ik op dit moment in huis heb een sterke tijmsmaak en -geur heeft. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de agavesiroop weg te laten en 70 gram honing te gebruiken.
De bloem zit er doorheen om te voorkomen dat de repen uit elkaar vallen bij het snijden. Je kunt ook gewoon tarwebloem gebruiken uiteraard.

Ingrediënten:

100 gram havermout
100 gram havervlokken
60 gram spelbloem of tarwebloem
25 gram amandelen
25 gram gedroogde cranberries in kleine stukjes
2 tl kaneel
1/2 tl zout
50 gram honing
20 gram agavesiroop
100 gram kokosolie



Bereidingswijze:

Zet de oven alvast aan op hetelucht en 170 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer alles goed door elkaar. Verwarm vervolgens in een steelpannetje de kokosolie op middelhoog vuur. Let goed op, want het wordt heel snel vloeibaar. Haal het pannetje van het vuur en voeg je zoetmiddel toe. Roer dit even goed door elkaar en voeg het mengsel bij de droge ingrediënten. Je kunt dit met een vork mengen, een garde werkt niet omdat het een vrij stijf mengsel wordt.

Vet een ovenschaaltje in of bekleed met bakpapier. Ik heb eentje van 20 x 20 cm gebruikt, dan
worden de reepjes zo dik als op de foto. Je kunt een grotere kiezen, dan worden je reepjes dunner, maar ook krokanter. Die van mij zijn heel krokant aan de buitenkant, maar in het midden ietsje zachter.

Bak het mengsel voor 25 minuten. Blijf wel opletten, want het verbrand makkelijk. Als hij al vrij bruin is, maar de 25 minuten zijn nog niet voorbij. Leg dan een stuk bakpapier erop en bak hem zo nog even door.

Laat 2 minuten in de vorm afkoelen en haal hem er dan voorzichtig uit. Hij is eerst nog zacht.

Vervolgens kun je er reepjes van snijden. Ik heb er 15 uit gehaald.

Succes met bakken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten