Header

Header

donderdag 9 juli 2015

Lemoncurd zonder ei!



Ik heb al eens eerder een recept voor lemoncurd op mijn blog geschreven. Maar deze heb ik van mijn moeder en hij is echt super! Heerlijk met yoghurt en aardbeien!

Ingrediënten;
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram plantaardige boter
- 1 volle el custard
- 1 citroen rasp en sap
- 200 - 250 ml sojamelk

Bereidingswijze:
Verwarm de suiker met de boter en het citroensap en -rasp in een steelpannetje op middelhoog vuur. Los ondertussen de custard op in 2-3 el sojamelk. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje de rest van de sojamelk bij terwijl je blijft roeren, zo voorkom je dat er klonten in het papje komen.

Als de boter vloeibaar is geworden en de suiker hierin opgelost is voeg je al roerend het custardmengsel erbij. Blijf roeren tot het kookt en kijk dan of het mengsel de goede consistentie heeft. Het hoort dik te zijn, maar nog wel mooi vloeibaar. Als het te dik is, voeg dan nog wat sojamelk toe.


Heel makkelijk dus en heerlijk fris in toetjes, taartjes en noem maar op! Maak bijvoorbeeld deze taartjes, maar dan met deze lemoncurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten