Header

Header

woensdag 25 maart 2015

Bananen- chocoladecake met carobe



Bananenbrood wordt het wel genoemd, maar eigenlijk is het natuurlijk een cake. Door de banaan en de olie wordt de cake lekker luchtig en de carobe geeft een beetje een zoete smaak. Lekker, zo'n gezonde snack!

Door deze cake hoeft geen ei want de olie, banaan en baking soda zorgen al voor de luchtigheid. Door de cake lang te bakken op een redelijk lage temperatuur verbrand de carobe niet en wordt hij niet bitter. De cake wordt zo langzaam gaar, maar zakt gelukkig niet in!

Ingredienten

- 300 gram banaan (3 middelgrote bananen)
- 60 gram palmsuiker (of gewone suiker)
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 tl vanille essence
- 1 tl bakpoeder
- 1,5 tl baking soda
- 50 gram carobepoeder
- 90 gram bloem
- 90 gram volkoren meel
- handje gehakte amandelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in met boter en bedek de boter met een laagje bloem. 

Blender de bananen met de suiker tot een gladde massa. Dit kan ook met bijvoorbeeld een vork, maar dan heb je wat langer werk. ;-) Voeg hierna de olie en de vanille essence toe en meng dit goed met de banaan. 

Zeef de bloem, het meel, het carobepoeder, het bakpoeder en de baking soda en roer dit een beetje door elkaar. Voeg vervolgens het bananenmengsel hierbij en spatel alles door elkaar heen. Het wordt een vrij stevig beslag, helemaal niet vloeibaar.


Spatel vervolgens 3/4 van de gehakte amandelen erdoor. 

Verdeel het cakebeslag in de vorm en doe de rest van de amandelen op het beslag. 
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en controleer met een satéprikker. 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten