Deze heerlijke honing muffins vond ik via Pinterest, er zit geen geraffineerde suiker in en zijn dus iets gezonder dan 'gewone' muffins. Het resultaat was echt heel lekker; een heerlijke zachte binnenkant en ook een lekkere smaak! Ik heb de maten even vertaald naar grammen, dat bespaart jullie weer wat omrekenwerk, ;-).
Ingrediënten
120 gram bloem
5 gram bakpoeder (1,5 tl)
3 el pindakaas
45 ml honing
30 ml olie
190 ml (plantaardige) melk
snufje zout
Met deze hoeveelheden maak je 6 muffins
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. En vet een muffinvorm in, of zet er papiertjes in.
Giet het deeg in de muffinvorm. Ze moeten bijna vol, dan komt er een mooie kop op de muffin tijdens het bakken.
Bak ze voor 25 minuten in het midden van de oven check de gaarheid met de welbekende satéprikker!
Je kunt deze muffins bewaren in een luchtdichte doos, ik denk wel 3 of 4 dagen, maar zolang hebben ze het hier niet overleefd!
Dit recept is niet notenvrij
Geen opmerkingen:
Een reactie posten