Header

Header

woensdag 18 maart 2015

Eivrije Honing muffins


Deze heerlijke honing muffins vond ik via Pinterest, er zit geen geraffineerde suiker in en zijn dus iets gezonder dan 'gewone' muffins. Het resultaat was echt heel lekker; een heerlijke zachte binnenkant en ook een lekkere smaak! Ik heb de maten even vertaald naar grammen, dat bespaart jullie weer wat omrekenwerk, ;-).

Ingrediënten

120 gram bloem
5 gram bakpoeder (1,5 tl)
3 el pindakaas
45 ml honing
30 ml olie
190 ml (plantaardige) melk
snufje zout

Met deze hoeveelheden maak je 6 muffins

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. En vet een muffinvorm in, of zet er papiertjes in. 

Meng de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg hier de pindakaas, de olie  en de honing aan toe en meng met een vork tot er kruimels ontstaan en er geen losse bloem meer ligt. Voeg vervolgens de melk toe en meng alles goed door elkaar. Het wordt een vrij stevig maar nog wel gietbaar deeg (zie foto).

Giet het deeg in de muffinvorm. Ze moeten bijna vol, dan komt er een mooie kop op de muffin tijdens het bakken. 

Bak ze voor 25 minuten in het midden van de oven check de gaarheid met de welbekende satéprikker!

Je kunt deze muffins bewaren in een luchtdichte doos, ik denk wel 3 of 4 dagen, maar zolang hebben ze het hier niet overleefd! 

Dit recept is niet notenvrij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten