Header

Header

woensdag 11 maart 2015

Eivrije mayonaise



Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk, hetzelfde geld voor eivrije mayonaise! Je moet alleen wat geduld hebben met het mengen van de olie. :-) Kijk hier hoe je het maakt..

Bij dit recept is het ontzettend belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint met de bereiding. Het gaat anders zo weer schiften en krijgt niet de goede 'klodderige' textuur die zo lekker is aan mayonaise. Met een keukenmachine of staafmixer gaat de bereiding het snelst en makkelijkst, je kunt ook gewoon met een garde (heel hard) mixen. Gevolg is dan wel een verzuurde arm en het zweet op je voorhoofd!

De siroop is optioneel, wel erg lekker!


Ingrediënten (alles op kamertemperatuur!):
- 50 ml plantaardige melk
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 el mosterd
- sap van een halve citroen
- snufje zout
- 1 tl agavesiroop (optioneel)


Bereidingswijze:
Voeg bij elkaar de melk, moster, het citroensap, het zout en evt. de siroop en meng dit goed met elkaar. Vervolgens voeg je zo langzaam mogelijk en al kloppend de olie toe. Het liefst nog drupje voor drupje. Op die manier krijgt de mayonaise de goede textuur. Als je mengsel die typische textuur heeft is de mayonaise klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten