Header

Header

zondag 17 januari 2016

Kaneel / pompoen muffins

kaneel / pompoen muffins

Er zijn alweer een tijdje pompoenen te koop in de winkels, zo leuk en lekker! Je kunt er van alles mee. Soep, roosteren in de oven en je kunt er zelfs muffins van maken! :-D

Deze muffins zijn net als deze honingmuffins heerlijk zacht en luchtig van binnen. Ook zijn ze lekker zoet, door de suiker natuurlijk, maar ook door de pompoenpuree die erin zit.

Ingrediënten:
- 190 gram bloem
- 90 gram kristalsuiker
- 30 gram lichte basterdsuiker
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- snufje zout
- 90 gram pompoen (liefst biologisch)
- 70 gram kokosolie
- 70 ml plantaardige melk op kamertemperatuur

Voor de suiker/kaneel topping:
- 20 gram suiker
- 1 tl kaneel

Bereidingswijze:
Pompoen stomen

Verwarm de oven voor 200 graden en vet een muffinvorm in, je kunt 12 muffins maken.

Hak het stuk pompoen in stukken en stoom deze gaar in 20 minuten. De schil kan gewoon blijven zitten, die wordt zacht en kan mee in de puree. Als je geen biologische pompoen hebt is dit af te raden. Pureer de stukken pompen vervolgens in een keukenmachine of blender.

Smelt de olie in een pannetje op middelhoog vuur.

beslag
Meng de bloem, suiker, kaneel, nootmuskaat en het zout in een kom. Meng de pompoenpuree, de kokosolie en de melk in een andere schaal.

Voeg vervolgens alles samen en verdeel het beslag over de vormpjes.

Meng de suiker en kaneel voor de topping en bestrooi het beslag hiermee.

Bak de muffins in 15 - 20 minuten gaar.

Laat ze even afkoelen in de vorm, maar haal ze eruit als ze nog warm zijn. Doe dit voorzichtig, want ze zijn wel wat zacht en kwetsbaar.

Nu zijn ze klaar. Eet smakelijk! :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten