Header

Header

zondag 19 oktober 2014

Carobe chocolade



Chocolade! Oh het is zó lekker.. Ik koop altijd de carobe versie met sojamelk, 'Sojabella' van Molenaartje. Maar de laatste tijd is deze niet te verkrijgen. Dus zelf maar aan de slag en dit is het resultaat! Lees hier hoe je zelf pure chocolade maakt met maar drie ingrediënten.



Ingrediënten:
50 gram cacaoboter of kokosolie
43 gram carobepoeder (of cacaopoeder)
1 eetlepel agavesiroop

Benodigdheden:
mengkom
kleine garde
mal voor chocoladerepen (is niet essentieel)
magnetron
huishoudfolie

Bereidingswijze:Smelt de cacaoboter of kokosolie in de magnetron op 600 Watt, roer hierbij af en toe even. Bij gebruik van cacaoboter is het handig om dit van tevoren al in zo klein mogelijke stukjes te hakken. Als grote stukken gesmolten moeten worden, wordt de boter die al gesmolten is te heet. Als er nog een paar korreltjes in drijven kun je stoppen met smelten in de magnetron. Roer nu even goed tot alle stukjes gesmolten zijn.
Voeg nu de siroop en het carobepoeder (of cacaopoeder) toe en roer tot je een typische vloeibare chocolade verkregen hebt. Let er hierbij op dat je absoluut geen water bij het mengsel krijgt, dat verpest je product. Om deze reden smelt ik de cacaoboter ook in de magnetron ipv au bain marie.

Giet de vloeibare chocolade in de mal of gewoon op een stukje folie, in het laatste geval moet je er zelf een reep van vormen. Zet de chocolade minstens 40 minuten in de vriezer om hard te worden. Dit kan ook in de koelkast, maar dan moet je wat langer wachten.

Let op: Als je cacao gebruikt in plaats van carobe moet de hoeveelheid zoetstof verdubbeld worden. Cacao is namelijk een stuk bitterder dan carobe, dat van zichzelf al een beetje een caramel achtige smaak heeft.
Groetjes!
Geartsje



3 opmerkingen:

  1. Beste Geartsje,

    Wat een geweldig recept! Als ik de kokosolie gebruik, is dit recept dan cacao vrij? Een vriend van mij kan geen cacao verdragen ivm de hoeveelheid cafeïne die er in zit, dus wilde hem hiermee verassen.

    Hoor graag van je!

    Groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedenavond geartsje,

    Vandaag geprobeerd een heerlijke chocolade reep te maken. Kokosboter smelten ging goed, carobe poeder toevoegen ging ook goed. Maar bij het toevoegen van de agave siroop leek het alsof alles verbrande en het een zwarte modderpoel met stukjes werd. Waar gaat het fout?

    BeantwoordenVerwijderen