Chocolade! Oh het is zó lekker.. Ik koop altijd de carobe versie met sojamelk, 'Sojabella' van Molenaartje. Maar de laatste tijd is deze niet te verkrijgen. Dus zelf maar aan de slag en dit is het resultaat! Lees hier hoe je zelf pure chocolade maakt met maar drie ingrediënten.
Ingrediënten:

43 gram carobepoeder (of cacaopoeder)
1 eetlepel agavesiroop
Benodigdheden:mengkom
kleine garde
mal voor chocoladerepen (is niet essentieel)
magnetron
huishoudfolie

Voeg nu de siroop en het carobepoeder (of cacaopoeder) toe en roer tot je een typische vloeibare chocolade verkregen hebt. Let er hierbij op dat je absoluut geen water bij het mengsel krijgt, dat verpest je product. Om deze reden smelt ik de cacaoboter ook in de magnetron ipv au bain marie.

Let op: Als je cacao gebruikt in plaats van carobe moet de hoeveelheid zoetstof verdubbeld worden. Cacao is namelijk een stuk bitterder dan carobe, dat van zichzelf al een beetje een caramel achtige smaak heeft.
Groetjes!
Geartsje
Beste Geartsje,
BeantwoordenVerwijderenWat een geweldig recept! Als ik de kokosolie gebruik, is dit recept dan cacao vrij? Een vriend van mij kan geen cacao verdragen ivm de hoeveelheid cafeïne die er in zit, dus wilde hem hiermee verassen.
Hoor graag van je!
Groetjes Jannie
Goedenavond geartsje,
BeantwoordenVerwijderenVandaag geprobeerd een heerlijke chocolade reep te maken. Kokosboter smelten ging goed, carobe poeder toevoegen ging ook goed. Maar bij het toevoegen van de agave siroop leek het alsof alles verbrande en het een zwarte modderpoel met stukjes werd. Waar gaat het fout?
Wat een fijn recept, dankjewel!!
BeantwoordenVerwijderen